هیچکس به اندازه بالشتم تنهاییم را درک نکرد...هیچکس .....حتی خدا حجاب در عاشورا

حجاب در عاشورا یکی از مهمترین پیام های این واقعه است که با استفاده از آن می توان حقانیت اسلام و عدم استفاده اسلام از زن به عنوان کالا را به اثبات رساند.

تدبیر امام حسین(ع) در حفظ امنیت اهل‏بیت و جلوگیری از تعرض دشمنان به آنها، کندن خندق در اطراف خیمه ‏ها بود؛ حضرت دستور دادند چادرها و خیمه‏ها را به هم نزدیک کنند و در اطراف آنان خندقی حفر کنند و در درون آن خاشاک، هیزم و نی بریزند تا هنگام شروع جنگ، خندق ها را مشتعل سازند و دشمن، تنها از یک طرف با آنها بجنگد.

به هر حال مسئله حفر خندق و یا وضع خاشاک در آن موقعیت بحرانی با تعداد نفرات کم،علاوه بر نشان دادن تاکتیک های نظامی حضرت اباعبدالله‏(ع)، نشانه دقت ایشان در حمایت از اهل‏بیت خویش بود.

مرحوم شیخ مفید در کتاب ارشاد می‏نویسد: حضرت اباعبدالله‏ دستور دادند هیزم ها و نی‏ها را از پشت خیمه‏ها به درون خندقی که حفر شده بود، بریزند و آن را به آتش بکشند تا دشمن نتواند از پشت سر بیاید.


 

برپا ساختن خیمه‏ ها به صورت نزدیک به هم و تو در تو ساختن طناب های آنها و بالاخره هلالی قرار دادن آنها از دیگر تدابیری بود که حضرت برای حفظ امنیت خیمه‏ها به کار گرفتند؛ ایشان علاوه بر دستور آتش زدن هیزم های خندق، در شب عاشورا فرمان دادند تا خیمه‏ها را به هم نزدیک کنند تا دشمن نتواند از لابه‏لای خیمه‏ها رد شود.

روشن است که تاکتیک نظامی، بسیار دقیق بوده است؛ زیرا علاوه بر حفر خندق که مانع از تجاوز دشمن به خیمه‏ها ‏شد، طناب های چادرها نیز تو در تو بود تا دشمن نتواند از بین آنها عبور کند؛ حضرت اباعبدالله محدوده میدان را نیم‏هلالی قرار دادند و خودشان نیز در دهانه آن نیم‏هلال واقع شدند تا علاوه بر مواجه شدن با دشمن از یک
سو، از سوی خیمه‏ها از هر گونه گزند و تجاوز در امان بمانند.

پس از شهید شدن اصحاب و اقوام، همگان به سوی حضرت اباعبدالله‏(ع) حمله‏ور شدند و هر کس جلو می‏آمد از حضرت شکست می خورد تا اینکه عمر سعد فریاد زد: این مرد فرزند علی است: «این فرزند شجاعترین مرد عرب است» و دستور داد تا از هر طرف به حضرت حمله
کردند و بین او و خیمه‏ها فاصله انداختند. در این هنگام امام حسین(ع) فریاد کشید و فرمود: «وای بر شما ای پیروان آل ابی‏سفیان! اگر دین ندارید و از معاد هراسی ندارید، در دنیایتان آزادمرد باشید و به حسب و شرافت خود نگاه کنید، چون شما عرب هستید»، شمر ندا برآورد که چه می‏گویی فرزند فاطمه؟ حضرت فرمود: «می‏گویم من با شما می‏جنگم و شما با من، زنان گناهی ندارند، تا من زنده‏ام طغیانگران خود را از
حرم و اهل‏بیت من بازدارید.»

بله حضرت با اینکه می‏داند تا لحظه‏ای دیگر هیچ مدافعی برای اهل‏بیتش نیست و تنها مدافع آنان نیز تا لحظات دیگر از پا درمی‏آید، ولی باز حاضر نیست ببیند اهل‏بیتش مورد هجوم دشمن واقع شده و شرافت عربی آنان را گوشزد می‏کند تا شاید بدین وسیله انان را از تعرض به زنان بازدارد.

آیا این عمل حضرت درس حمیت، غیرت و دفاع از تمام خانواده برای تمام مردان جهان نیست؟ آیا دوستداران حضرت نباید برای حفظ خانواده از تعدی دیگران تلاش کنند؟

اعتراض به سلب پوشش از اهل بیت

وقتی که اسرای اهل‏بیت(ع) را وارد شام کردند و آنان را به مجلس یزید بردند و او با تکبر به بیان افتخارات و پیروزی های خود پرداخت، برخی از اهل‏بیت(ع) سخنانی گفتندو آن گاه حضرت زینب(س) به پا خاست و با بیان آیاتی از قرآن، استهزاگری یزید را ناشی از تکذیب آیات الهی و مهلت دادن خداوند به او را برای افزون شدن گناهانش و سرانجام گرفتار شدنش به عذاب الهی دانست و سپس فرمود: «آیا این عدل است ـ ای
فرزندان آزاد شده ـ که تو زنان و کنیزکان خود را در پشت پرده و حجاب نگاه داری و دختران رسول‏الله‏(ص) را در حالت اسیری و در حالی که پوشش های آنان هتک شده و چهره‏های آنان آشکار گردیده، از شهری به شهر دیگر برانی؟!

نکته مهمی که زینب(س) به آن تصریح می‏کند و از آن سخت آزرده است این است که زنان یزید پوشیده‏اند و او و زنان دیگر پوشش کامل ندارند؛ به همین جهت نمی‏گوید زنان تو در کاخ و اسیران در کوخند یا زنان تو سیر و اسیران گرسنه‏اند، بلکه تنها و تنها بر حجاب اصرار می‏کند و این یکی از مهمترین درس هایی است که بانوان ما از نهضت امام حسین(ع) می‏توانند بیاموزند.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : چهار شنبه 8 آذر 1391برچسب:, | 10:47 | نویسنده : ف - م |
  • مستندها
  • مرکز فروش لینک